Sådan taler du med dine børn om at bruge computer

Når mor og far skal have en pause, eller børnene skal beskæftiges, får mange børn lov til at bruge en computer. For dig som forælder kan det give ro til at få lavet aftensmad, vasket tøj eller gjort rent, men har du i virkeligheden styr på, hvad dine børn laver på computeren? Det er vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad dine børn foretager sig på deres computere. Derved undgår du, at de kommer ud i ubehagelige eller upassende situationer.

Voldelige computerspil hitter

Hos mange børn, særligt drenge, er voldelige computerspil et hit. Særligt skydespil, hvor børnene skal forsøge at skyde og dræbe deres fjender, er udbredte. Dine børn bliver ikke mere voldelige og aggressive at spille disse computerspil, men det er en god idé at tale med dem om, hvad spillene handler om. Sæt dig derfor ned med dit barn, og snak om spillets indhold. Nogle af de emner, der er vigtige at tale om, er:

  • Hvad er spillene inspireret af?
  • Hvordan adskiller spillene sig fra virkeligheden?
  • Hvad kan man lære af at spille computerspil?

Du behøver altså ikke nødvendigvis at bekymre dig, hvis dine børn spiller voldelige computerspil. Sørg bare for at tale med dem, og prøv at forstå, hvorfor de kan lide computerspillene.

Internettets mange chatforummer

På internettet kan børn og unge mennesker komme i kontakt med mange andre mennesker, ikke kun fra Danmark, men fra hele verden. Internettet bugner nemlig af online chatforummer, hvor fremmede kan mødes og chatte. Uanset om du ved, at dine børn chatter på nettet eller ej, er det er en god idé at tale med dem om chatforummer. Mens mange af samtalerne online kan være ganske uskyldige, kan børn nemlig også risikere at få ubehagelige oplevelser. Fortæl derfor dine børn følgende ting:

  • Giv aldrig personlige oplysninger væk
  • Brug ikke videokamera under chat
  • Lav aldrig aftaler om at mødes uden at tale med dine forældre først

Hvis dine børn ikke har en computer til rådighed, men du gerne vil købe en computer til dem, kan du få det bedste lån til køb af PC her.